Cd&v hasselt winterland

cd&v Hasselt blijft weg op openingsfeest Winterland

Uit protest tegen energie- en geldverslindende ijspiste beslist cd&v Hasselt niet aanwezig te zijn op het openingsfeest Winterland. Energie is vandaag bovendien een schaars goed.

“Tijdens deze historisch ongeziene energiecrisis een recreatieve openlucht ijspiste uitbaten is niet te verantwoorden. Vele gezinnen kunnen hun verwarming in de huiskamer deze winter niet betalen, overheden reiken allerlei verwarmingspremies uit, terwijl Hasselt kiest om elektriciteit op deze locatie de lucht in te blazen. Het is een gemiste kans om niet te kiezen voor een energiearm alternatief zoals bijvoorbeeld een skeeler-of rolschaatspiste.”, aldus cd&v Hasselt.

“Cd&v Hasselt is en blijft voorstander van Winterland. De eindejaarsperiode staat meer dan ooit voor ontmoeting, beleving en gezelligheid. Winterland trekt vele bezoekers naar Hasselt en draagt bij aan de eindejaarsbeleving.”, zegt Maryam Jamshid, namens fractie cd&v Hasselt. Winterland moet dus ook voor cd&v absoluut doorgaan, maar dit jaar zonder ijspiste. Er kan ook kerstsfeer en beleving zijn aan de vele eet-en drinkstandjes op Winterland zonder deze energieverslindende schaatspiste. Fanatieke schaatsers kunnen bovendien 500 meter verder terecht in de overdekte schaatsbaan van Hasselt.

Daarnaast roept cd&v het stadsbestuur op om, zeker ook in deze eindejaarsperiode, handelaars en horeca maximaal te ondersteunen door werk te maken van de verbinding tussen Winterland en ons authentiek stadscentrum. Ook de Hasseltse middenstand wordt geconfronteerd met de economische crisis.”

Lees hier het artikel in HBvL.