De Vlaamse Regering gaat de komende jaren massaal investeren in jeugdinfrastructuur.
Nog dit jaar wordt er voor bijna 4 miljoen geïnvesteerd in nieuwe projecten of renovatie. Concreet worden daarmee 25 projecten over heel Vlaanderen gesteund. “Ons jeugdwerk verdient moderne en veilige infrastructuur, met deze historische investering brengen we het jeugdwerk bij de tijd,” aldus Benjamin Dalle, Vlaams minister van jeugd voor CD&V.
CD&V Hasselt is verheugd dat minister Dalle 2 investeringsprojecten aan Hasselt heeft toegekend.
Lees hieronder meer over de toegekende investeringen in Hasselt.

Inclusieve speeltuin Hasselt: € 75.000
Domein Borggraaf krijgt een inclusieve speeltuin. Het gaat hierbij niet enkel om toestellen die geschikt zijn voor kinderen en jongeren met een beperking maar ook om toestellen waar kinderen met een beperking kunnen spelen samen met vriendjes/broers en zussen. Samen met verschillende partners en met behulp van deze subsidie, gaat de stad Hasselt deze unieke bewegingsinfrastructuur realiseren.

Renovatie en uitbreiding van het bovenlokaal skatepark ‘Kapermolen’ Hasselt: € 175.000
De infrastructuur aan het skatepark wordt vernieuwd. De stad wil een centrale open ruimte creëren met hangplek voor iedereen. Het is de bedoeling echt een community te creëren waarin iedereen zich thuis voelt, zodat het laagdrempelig, open, vrij en veilig is.