CD&V Hasselt, met toenmalig schepen van economie en ruimtelijke ordening Tom Vandeput, vormde mee de basis voor de start van de uitbouw van de Corda campus in Hasselt.

Wij zijn dan ook verheugd dat de Corda Campus uitgegroeid is tot een toonaangevende technologie- en innovatiecampus. Onze gedeputeerde van economie Tom Vandeput en Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits waren aanwezig bij de voorstelling van masterplan Corda 2.0.

“Corda campus is uitgegroeid tot het vlaggenschip van de nieuwe economische dynamiek die Limburg vandaag aan de dag legt. De uitbreiding en de nieuwe faciliteiten zullen dat verder versterken. Vanuit het provinciebestuur en POM Limburg trachten wij via SALKturbo Limburg te versnellen op het vlak van digitalisering en hoogwaardige jobs. Corda campus speelt hierin een belangrijke rol.”, aldus Tom Vandeput.

De Corda campus wordt de komende jaren gevoelig uitgebreid. Het masterplan voorziet in een investering van 160 miljoen euro in moderne kantoren, een datacenter, een internationale school en business flats voor bedrijven op de site. “De uitrol van dit masterplan zal de economie in Hasselt en Limburg ongetwijfeld positief beïnvloeden en daar zetten wij graag onze schouders mee onder”, besluit gedeputeerde Tom Vandeput.