Basketbal zit in de lift na de successen van de cats en de 3×3 Lions. Ook in Hasselt hebben we een levendige en dynamische basketcommunity en neemt de populariteit van de 3×3 variant zienderogen toe. Het 3×3 basketbal is dan ook een heel toegankelijke vorm van de basketbalsport die bovendien infrastructureel relatief weinig investeringen vraagt en toch een groot bereik kan halen. De roep naar meer basketbalinfrastructuur klinkt steeds luider en zal nog luider klinken als in 2026 ook het EK 3×3 doorgaat in Vlaanderen.Het goede nieuws is dat 1 toren een pleintje al kan omtoveren in een 3×3-pleintje.

Sport Vlaanderen zet haar schouders onder het promoten van het 3×3-basketbal door het subsidiëren van de aanleg van dit soort pleintjes. Nog tot 24 juni loopt de mogelijkheid om een subsidie aan te vragen waarbij Vlaanderen de helft van de kosten draagt als een gemeente investeert in een baskettoren voor 3×3-basketbal.Daarnaast komen er in Vlaanderen ook 15hoogkwalitatieve “Cats Courts”.

Tijdens de gemeenteraad van mei heeft Karolien Mondelaers de schepen bevraagd betreffende het intekenen op deze subsidie. Onze afdeling ziet alvast veel mogelijkheden in Hasselt op verscheidene locatie dicht bij onze basketclubs. We denken hierbij onder andere aan het sportpark in Kiewit, in Stevoort, in Kuringen….

We volgen onze vraag verder op en hopen op een gunstige afloop.