Iedereen herinnert zich de overstromingen afgelopen juli. De enorme hoeveelheid regen zorgde er in Stevoort voor dat het wachtbekken overstroomde en er heel wat huizen op zeer korte tijd onder water kwamen te staan. Peter Liefsoens, gemeenteraadslid CD&V Hasselt, uitte in de gemeenteraad zijn bezorgdheid over het gebrek aan communicatie betreffende het alarmerende niveau van het wachtbekken. “Kan de stad niet tijdig communiceren wanneer wateroverlast dreigt”, vraagt Peter. “Veel inwoners werden verrast terwijl de informatie toch wel degelijk aanwezig is.”

De burgemeester geeft aan dat ze hun best hebben gedaan en de informatie inderdaad aanwezig is, maar communicatie kon niet via BE-alert wegens nood in het hele land. “Wij gaan hier de nodige stappen zetten en vragen aan de gouverneur om dit hogerop aan te kaarten”, aldus burgemeester Vandeput.

“Laat ons hopen dit niet snel meer te moeten ondergaan en wanneer er dreiging tot overstroming is dat onze burgers dan wel tijdig gealarmeerd worden zodat zij voorzorgen kunnen nemen”, besluit Peter.
Wist-je-dat je op www.waterinfo.be bij de rubriek overstromingen zelf het waterpeil in je buurt kan monitoren? Zie hieronder de stand van het wachtbekken tijdens de bewuste overstroming in Stevoort.

Volgens CD&V Hasselt kan en moet er in de toekomst meer gedaan worden met dergelijke informatie!
#cdenvhasselt #dichtbijjou