Vanavond hebben onze gemeenteraadsleden afspraak in ‘t Scheep. CD&V Hasselt zal naast tussenkomsten op de agendapunten ook 2 mondelinge vragen stellen aan het stadsbestuur.

Tijdens de autoloze evenementen worden wegen naar het stadscentrum gebarricadeerd met betonblokken. “Deze zijn niet zeer mooi, maar vormen vooral een versperring bij een interventie van de hulpdiensten “, aldus gemeenteraadslid Maryam Jamshid. “Één van onze leden is getuige geweest van een lopende ambulancier omdat de ziekenwagen de plaats van interventie niet kon bereiken. Uiteraard zijn wij voor veilige evenementen maar hulpbehoevenden moeten steeds bereikbaar blijven”, besluit Maryam. CD&V Hasselt bevraagt dan ook het stadsbestuur op welke manier zij de toegankelijkheid van hulpdiensten in de binnenstad garandeert.

Karolien Mondelaers bevraagt het stadsbestuur betreffende de aanwerving van een financiële auditor voor controle op de besteding van de subsidies bij organisaties en verenigingen. “Wij hopen dat de organisaties en verenigingen niet onnodig belast zullen worden in het aanleveren van allerlei bijkomende documenten en bewijsvoering “, aldus Karolien. “Wij gaan er nog steeds vanuit dat onze Hasseltse verenigingen, die trouwens steunen op de hulp van vele vrijwilligers, eerlijk hun subsidieaanvragen doen.”

De boodschap van CD&V Hasselt aan het stadsbestuur is om met deze aanwerving niet het pad op te gaan van zwaardere administratieve belasting voor onze Hasseltse verenigingen en net als ons het nodige vertrouwen hebben in hun werking.