Godsheide

#respect voor… je buurt

De oudste wegen werden in de 14e eeuw aangelegd. Het waren de Bos-, Kiezel-, Brugbemden- en Wolskestraat. De twee vijvers aan de Borggravevijverstraat waren er al in de 15e eeuw. Het traject van de huidige Genkersteenweg vindt zijn oorsprong in de 18e eeuw. Het was een smalle, gekasseide weg die in de 20e eeuw heringericht werd: een zandpad voor voetgangers, de gekasseide strook bleef voor karren voorbehouden terwijl auto’s over een grindweg reden.

Een andere verbindingsweg tussen Hasselt en Genk, te zien op een kaart uit 1661, liep via de Kiezel- en Kleinstraat.

In 1853 startte men met de bouw van de Onze-Lieve-Vrouw Bezoekingkerk. Haar toegangspoort is de oude stadspoort van Hasselt die tot 1868 aan de Luikersteenweg dienstdeed. In 1869 kreeg de kerk een orgel dat beschermd werd in 1975 en volledig gerestaureerd werd tussen 1995 en 1998.

Van 1904 tot 1923 lag er op de kruising tussen de Maastrichtersteenweg en de Wolskestraat een station op de spoorlijn 34 tussen Hasselt en Diepenbeek.

In 1968 werd het Bezinningscentrum Godsheide gebouwd. Tot 2008 waren de paters Jezuïeten hier aanwezig, waarna het tot een orthopedisch centrum werd omgebouwd.

Je contactpersoon

Bezienswaardigheden:

  • Fietsbrug Godsheide
  • Processie

Wens je mee te werken aan deze pagina?

Bezoek ook eens de lokale facebook groep op deze link

De Unie Godsheide
FERM Godsheide

 

 
 

Bezoek ons sociale media pagina’s