We lezen de afgelopen dagen, net als veel Hasselaren, in HBvL de plannen van ons stadsbestuur om de Hasseltse binnenstad volledig om te vormen tot een woonerf en in 4 delen op te splitsen.

Voor cd&v Hasselt is een woonerf in de hele binnenstad een maatregel te ver die veel frustratie en chaos zal opleveren.
Verkeersveiligheid voor voetgangers kan je volgens ons beter creëren door duidelijke en brede voetpaden. Deze maatregel vraagt tevens weer een hele aanpassing voor leveranciers, zorgwerkers… De hele wetgeving van de huidige situatie is nu ook reeds te weinig bekend en het wordt de komende weken dus alleen maar complexer.

Even wat regels op een rijtje:
* In de Hasseltse fietsstraat mag een fietser de rijweg volledig gebruiken en mag je deze als automobilist niet voorbijsteken.
* In een woonerf dient de fietser rechts te rijden aan max 20km/uur en mag je deze als automobilist voorbijsteken mits zijdelingse afstand van 1 meter.
* In de winkelstraat past deze fietser zich dan weer aan volgens de drukte in deze winkelstraat.
* Je kan je rijbewijs van je wagen verliezen als je te hard rijdt met je fiets.
* Spelen op straat in een woonerf is toegelaten, zolang de kinderen het verkeer niet nodeloos belemmeren.
*…

Kan jij de mix van inrichting met bijhorende wetgeving nog volgen in Hasselt? Veel succes om deze mobiliteitsmix uit te leggen aan je kinderen.

Na het nieuwe parkeerbeleid is voor cd&v Hasselt ook deze maatregel weer veel te ingewikkeld met chaos en frustratie als gevolg.