We lezen vandaag in HBvL aflevering … betreffende het mobiliteitsbeleid in Hasselt.

Midden september draait de rijrichting op de Havermarkt in Hasselt weer om, naar de toestand zoals die altijd was. “Omdat de situatie voor fietsers op de Schiervellaan onveilig was”, zegt schepen Marc Schepers.
Onze woorden uit onze vorige post zijn nog niet koud en schepen Marc Schepers draait de situatie om. Cd&v Hasselt gaf reeds aan dat door de nieuwe verkeerslussen gevaarlijke punten, zoals kruising gele strook, ontstaan. Dit fiasco had toch echt vermeden moeten worden in een mooie stad als de onze. Dienen we nu blij te zijn dat schepen Schepers tot inkeer is gekomen of triestig dat dit de zoveelste actie is waar alweer frustratie en chaos door ontstaat? Het is een beleid van proberen, dan pas nadenken en communiceren zonder een grote visie.

We lezen dat er nu overleg zal zijn. Hopelijk luistert het stadsbestuur nu wel naar de zorgen van de Hasselaar zodat de handelaars, zorgverleners en de bewoners zich echt gehoord voelen. We hopen dat er tot midden september geen ongevallen zullen gebeuren op de gele strook en dat bezoekers van de binnenstad toch weten hoe ze zonder boete ons mooi stadscentrum even kunnen bezoeken, geen makkelijke opgave blijkt uit onze foto.

Cd&v Hasselt vindt het huidige parkeer-en mobiliteitsbeleid te complex en te duur en zal dit dan ook blijven herhalen. Daarnaast houden we zeker ook onze deelgemeenten in de gaten waar immers ook acties worden uitgevoerd die de veiligheid niet steeds verbeteren.