Ons stadsbestuur heeft de laatste weken in hun communicatie over het Spartacusproject, onder andere door krantenartikels waarin de coalitiepartners elkaar tegenspreken, een slechte beurt gemaakt in Hasselt, Limburg, maar ook ver daarbuiten. 800.000 Limburgers lezen en kijken mee hoe het stadsbestuur van Hasselt de voortgang verder vertraagt en zich niet als een provinciehoofdplaats gedraagt.

Tijdens de gemeenteraad van 26 januari heeft CD&V Hasselt dan ook het stadsbestuur gevraagd om het Vlaams akkoord te volgen. Daarbij roepen wij met aandrang op om eenduidig een antwoord te geven op onze vraag of het stadsbestuur van Hasselt, net als hun partijgenoten in het Vlaams parlement, een tram wil en of deze via het boulevardtracé zal rijden?
Het stadsbestuur blijft zich in hun antwoord verschuilen achter het juiste vervoersmiddel en verder onderzoek van het tracé, dat eigenhandig door toedoen van onze burgemeester is aangepast naar een boulevardtracé. Het is voor ons duidelijk dat deze coalitie niet op één lijn staat en dat iemand een bocht zal moeten nemen, met of zonder tram.
Wij vragen ten slotte aan het stadsbestuur om dringend hun plannen aan de lijn en aan Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters kenbaar te maken en ervoor te zorgen dat wij de tram, die Limburg zal ontsluiten, niet missen want dat is een hoofdstad onwaardig.

#spartacus #duurzaam #CDENVHasselt

Het hele debat is te bekijken op de website van onze stad